Stopp 2 – Runway Safe

Bara 10 minuter från Mjärdevi Science Park men jag har svängt av från väg 34 och kör på en grusväg bland charmiga gårdar…är jag på rätt väg? Jajamän, bland hästhagar och lummig natur gör jag andra stoppet hos Runway Safe. Här får jag träffa Anders Lundmark, Göran Felldin och Alexandra Vilu som ger mig en helt ny upplevelse när det gäller landningsbanor. Säkra sådana. En för mig ny förkortning – EMAS – blir levande när jag får klämma och känna på återvunnet skumglas. Det ser ut som en grå pimpsten typ. En innovativ, unik och grön lösning, den första bromsbädden finns installerad på Chicago Midway International sedan slutet av 2014. Nu är det flera på gång. Kan det bli en liten EMAS på Linköping City Airport kanske? Att beskriva Runway Safe med orden Safe. Sustainable. And Straightforward låter klockrent. Något otippat då? Att huvudkontoret ligger i Skeda helt klart!

PS. EMAS står för Engineered Material Arresting System.