På gång

Ta del av föreläsningar, mässor och idéer. Kom på informativ lunch och lär känna vårt mångsidiga, flygande nätverk. ACS samlingar sker på olika ställen, ofta träffas vi personligen men vi ägnar oss också åt digitalt nätverkande. Gemensamt för våra sammankomster, event och evenemang är att de äger rum inom det mötesforum vi kallar Airtime Arena. Här tipsar vi också om andra aktörers evenemang och aktiviteter som är relevanta för ACS medlemmar.

The Airtime Arena

ACS Airtime Arena är den virtuella kanalen som fångar och sänder allt som har med flyg och rymd att göra. Som medlem får du möjlighet att presentera din affärsidé och söka samarbeten. Här finns sändningstid för alla tänkbara flygande idéer och varför inte ta chansen att höra vad kollegorna i branschen har för sig.

Kommande aktiviteter

 • tis
  03
  Jul
  2018
  08-19Almedalen, Visby

  Aerospace Almedalen är samlingspunkten för alla flyg- och rymdintresserade. Tisdagen den 3 juli bjuder på ett brett och omväxlande program från morgon till kväll. Infrastrukturminister Tomas Eneroth deltar under programpunkten Regeringen och flyget.

  – De som föreläser och debatterar vid Aerospace Almedalen representerar en stor samlad kunskap om flyg och rymd ur ett svenskt och internationellt perspektiv. Aerospace Almedalen är ett utmärkt tillfälle att förkovra sig för den som vill lära sig mer om var flyg- och rymdnationen Sverige står i dag och i framtiden, säger Per Fröberg, pressansvarig LFV.

  Aerospace Almedalen tisdagen den 3 juli inleds med ett frukostseminarium om Flygtrafikledning på distans. Därefter ställs frågan Hur får vi fler företag på högre höjd i flyg- och rymdbranschen mot bakgrund av att Sverige har ett fåtal stora aktörer i branschen. Rymdtemat återkommer i den politiska debatten För Sverige i rymden.

  Flygets effekt på klimatet är ständigt en fråga för debatt. Hur flyget möter den utmaningen får vi svar på vid seminariepunkten Hur kan vi miljöoptimera befintlig flygteknik och vilka miljövinster kan det ge?

  Lika aktuell som klimatfrågan är försvarsfrågan. Tre seminarier handlar om det: Så möter Sverige framtidens stridsflyg, Stridsflyget som ett svenskt säkerhetsintresse – vad innebär det i praktiken och Sveriges flygvapen i framtiden.

  Flygets vägar är luftrummet; om hur det ser ut i dag och kan komma att se ut i framtiden för att möta nya krav handlar seminariepunkten Alla behöver luft – allt fler vill ha tillträde till vägarna i luften, hur löser vi det?

  Infrastrukturminister Tomas Eneroth informerar om Regeringen och flyget innan representanter för fyra riksdagspartier diskuterar flyget i Den stora flygpolitiska debatten.

  Klicka här för att läsa mer om Aerospace Almedalen.

 • mån
  16
  Jul
  2018
  sön
  22
  Jul
  2018
 • ons
  19
  Sep
  2018
  tor
  20
  Sep
  2018
  Bryssel

  Ta chansen att få veta mera om den belgiska flyg- och rymdbranschen och få möjligheten till att delta i B2B-möten och workshops! De två belgiska klustren, FLAG i Flandern och Skywin i Vallonien, arrangerar Aerospace Summit Brussels - September 19-20, 2018 - Brussels, Belgium.

 • sön
  23
  Sep
  2018
  fre
  28
  Sep
  2018
  Alabama, Florida

  EACP erbjuder ACS-medlemmar att åka med på en resa för att besöka flygföretag i Alabama, Florida.

  Visits are planned to high-ranking companies such as GE Aviation, Northrop Grumman, Airbus, UTC Aerospace Systems, Embraer and Bae systems. Registration is now open for european companies. The registration fee amounts to 2.500 EUR and includes domestic transfers (not the transatlantic flight), accommodation and catering.

  Klicka här för att läsa mer om eventet

 • tis
  09
  Okt
  2018
  fre
  12
  Okt
  2018
  Kiev

  Ukrainas största mässa gällande Flyg och Rymd.

  Kontakta oss på ACS om du är intresserad av att ställa ut på mässan!

  Länk till “Aviasvit-XXI”