På gång

Ta del av föreläsningar, mässor och idéer. Kom på informativ lunch och lär känna vårt mångsidiga, flygande nätverk. ACS samlingar sker på olika ställen, ofta träffas vi personligen men vi ägnar oss också åt digitalt nätverkande. Gemensamt för våra sammankomster, event och evenemang är att de äger rum inom det mötesforum vi kallar Airtime Arena. Här tipsar vi också om andra aktörers evenemang och aktiviteter som är relevanta för ACS medlemmar.

The Airtime Arena

ACS Airtime Arena är den virtuella kanalen som fångar och sänder allt som har med flyg och rymd att göra. Som medlem får du möjlighet att presentera din affärsidé och söka samarbeten. Här finns sändningstid för alla tänkbara flygande idéer och varför inte ta chansen att höra vad kollegorna i branschen har för sig.

Kommande aktiviteter

 • ons
  25
  Sep
  2019
  Linköping

  Workshop inom kollaborativ automation med fokus på komposittillverkning.

  Aerospace Cluster Sweden, RISE och Compraser Labs samverkar i projektet SVIFFT – Sveriges Framtida Flyg- och Rymdindustri. Inom projektet har bl.a. en testmiljö för automatisering, som riktar sig till små- och medelstora företag verksamma inom komposittillverkning, byggts upp på Compraser Labs i Linköping.

  För mera information och anmälan

  https://innovair.org/2019/09/09/workshop-inom-kollaborativ-automation-med-fokus-pa-komposittillverkning-25-september-i-linkoping/

  Välkomna!

  Göran, Olle och Leif

 • mån
  07
  Okt
  2019

  Ready for fast take-off in Space business?

  ESA BICs provides an excellent opportunity for entrepreneurs and start-ups to turn their ideas and inventions into successful businesses in Europe. At the centres they are provided with:

  - office space and logistics support

  - technical support

  - business assistance

  - seed money and access to equity loan facilities

  - access to inventors, VCs and other finance opportunities

  - help to find partners and launch business internationally through the extensive ESA BIC network

  Read more!

 • tor
  10
  Okt
  2019
  8.30-18.30IVA, Grev Turegatan 16, Stockholm

  Brazilian-Swedish Workshop 8 on Aeronautics 

  Vid denna workshop får du ta del av pågående och framtida samverkan mellan Brasilien och Sverige. Det är också ett utmärkt tillfälle för nätverkande.
  Program och anmälan via denna länk 

 • fre
  18
  Okt
  2019

  Denna SMF-satsning via arenorna för flygproduktion, sker inom ramen för Innovair och det Nationella flygforskningsprogrammet (NFFP) och riktar sig till små och medelstora företag (SMF) verksamma inom tillverkningsteknik kopplat till komposit- samt metalliska material.

  Hela utlysningstexten kan laddas ner här