God Jul & Gott Nytt År!

Det börjar närma sig slutet av ett år som definitivt inte har varit som vanligt. För ett år sedan var vi lyckligt ovetande om Covid-19 och vilka konsekvenser det skulle få för vår bransch. Nu ett år senare är faran definitivt inte över men vi börjar ana ljuset i tunneln.

Våra medlemsföretag har drabbats i olika omfattning – absolut störst påverkan är det inom civilt flyg medan militärt flyg och rymd har klarat sig bättre. Vi har alla lärt oss att ställa om till digitala möten, något som har både för- och nackdelar. En nackdel vi ser är att vi tappar den sociala kontakten och pratstunden i kaffekön som kan vara ett frö till samverkan och affärer. Samtidigt finns fördelar, exempelvis att det ökar tillgängligheten vilket B2B Matchmaking med företag i Brasilien, som några av er deltog i, är ett bevis på.

Inom ACS har vi under december genomfört 3 webbinarier om Hållbart flyg där SARC, Saab och GKN har presenterat sin syn på framtiden och vi funderar på ytterligare webbinarier. Vi tar gärna emot era synpunkter på det vi genomfört och vad ni vill se framöver – svara på en enkät om detta här.

Den 10 mars 2021 planerar vi att genomföra ett digitalt ACS-event, så lägg in det datumet i er kalender redan nu!

Vi hoppas att ni får en skön ledighet!

God Jul & Gott Nytt År önskar Aerospace Cluster Sweden
Olle, Leif och Göran

godjul