Sommarhälsning från Aerospace Cluster Sweden

Hej!

För många är det dags för semester efter en minst sagt väldigt annorlunda vår. Covid-19 har påverkat oss alla och vissa mera än andra både privat och arbetsmässigt.

Den civila flygbranschen har drabbats väldigt hårt och det finns olika scenarier när det gäller när vi kommer att vara tillbaka till det ”nya normala” som vi ännu inte vet riktigt vad det är. Militärt flyg och rymd har generellt påverkats i mindre omfattning vilket vi ser som positivt och hoppas att det fortsätter så.

Trots att våren präglats mycket av den pågående pandemin har det hänt saker i Aerospace Cluster Sweden. Vi har till exempel startat upp projektet ACS Boost som bland annat kommer arbeta med marknadsföring av ACS och våra medlemmar, kartlägga affärsförutsättningar, undersöka förutsättningar för ett mer hållbart flyg och delta på nationella och internationella mässor och event.

I höst ser vi fram emot flera events och redan nu finns möjlighet att anmäla sig till vår digitala seminarieserie Introduktion till Additive Manufacturing (AM) – en seminarieserie i tre delar för att öka kunskapen och intresset för additiv tillverkning. Den 29 och 30 september hålls även nästa Space Innovation Forum som är två digitala seminarium med fokus på att skapa affärer med satellitdata.

Vi ser även fram emot Aerospace Innovation Week som äger rum 9-13/11 i Brasilien men med största sannolikhet kommer att hållas digitalt. Fredagen den 13/11 planeras Aerospace Brazil – Sweden B2B Virtual Meeting för att skapa möjligheter till samverkan mellan svenska och brasilianska företag. Save the Date!

Ha en skön sommar och semester!✈️🚀☀️

Hälsningar Göran, Leif och Olle

 

Göran Berlemo

CEO Aerospace Cluster Sweden

Cell: +46 (0) 734 184652

Mail: goran@aerospaceclustersweden.com

Address: Bröderna Ugglas Gata, 581 88 Linköping

www.aerospaceclustersweden.com

Aerospace