Måste-konferens för alla som arbetar med UAS

Snart är det dags igen för fjolårets nykomling på mässcenen, mässan och konferensen UAS Forum Sweden. Det blev på en gång branschträff för obemannat flyg. 24-25 maj är det dags igen med högintressanta föreläsare och utställare.

Det enda osäkra kortet är om infrastrukturministern hinner medverka.
I övrigt bjuder årets upplaga av konferensen och mässan UAS Forum Sweden 24-25 maj på ett fullmatat program för alla som på något sätt har anledning att hålla sig informerad om utvecklingen inom obemannat flyg.

UAS Forum Sweden startade 2015 och blev på en gång den unga och snabbt växande branschens mötesplats. Och nu är det dags för 2016 års stora konferens om obemannat flyg i dagarna två.
Skog- och lantbruk är givna områden för professionell användning av UAS-tekniken. Här blir det flera angelägna föreläsningar. Men det späckade programmet innehåller allt från utbildning och certifiering av UAS-tekniker och piloter till gällande regelverk som begränsar bl.a. flygning utom synhåll och fotografering. Vad säger myndigheterna och vad är på gång? PÅ UAS Forum finns beslutsfattarna som kan svara.

En annan fråga av stort intresse för branschen är en testbädd för utprovning och certifiering av obemannat flyg.

Konferensen är på samma gång en mässa där ledande företag inom området visar upp sina produkter och sitt kunnande. Infrastrukturminister Anna Johansson är inbjuden som talare, men har när detta skrivs inte lämnat besked.

Aerospace Cluster Sweden kommer medverka både som mässutställare och i form av talare.
UAS Forum Sweden hålls den 24-25 maj på Cupolen i Linköping.

Mer information och anmälan finns på uasforumsweden.se.