Högintressant Aerospace Almedalen med två ministrar, två generaldirektörer och en flygvapenchef

Frågan är om Aerospace Almedalen haft ett så angeläget och brett program, med så många viktiga beslutsfattare som i år. 
– Hela evenemanget kommer att streamas på Aerospace Almedalens webbplats, säger Anna Rehncrona, verksamhetsledare för flyg- och rymdklustret ACS.

Flygets och rymdens stora dag genomförs i år den 5 juli i Visby. Platsen är ny och granne med själva Almedalen – East Sweden Arena vid Wisby Strands veranda.

Det blir en riktig heldag som startar åtta på morgonen med frukostspaning och Christer Fuglesang och håller på till klockan fem. Och då är varje programpunkt inte särskilt lång, så det blir späckat med högintressanta inslag och debatter.

Två ministrar är på plats – Helene Hellmark Knutsson i sin egenskap av rymdminister och infrastrukturminister Anna Johansson. De ska bland annat redovisa regeringens syn på rymden och flyget. Att båda kommer, indikerar vilken vikt området har för framtiden.

– Aerospace Cluster Sweden bidrar med obemannat flyg i samhällets tjänst. Här medverkar bland annat landets mest erfarna räddningsledare, som kommer att berätta vad drönartekniken hade inneburit för den stora skogsbranden i Västmanland, berättar Anna Rehncrona.

Det övriga programmet spänner från civilflygets situation, som försvåras av en föreslagen besöksskatt, till vad som möter Gripen-piloterna på patrull över Östersjön, ett seminarium där flygvapenchefen Mats Helgesson medverkar.

Programmet innehåller något för alla. Här är det i sin helhet.
Resa till Visby är inte nödvändig. Följ hela Aerospace Almedalen på aerospacealmedalen.se.