Hitta affärer på plats i Brasilien

Brasilien är mer än affärer för Saab. Där finns även en marknad för flygteknik i vid bemärkelse. Därför bjuder den svenska innovationsmyndigheten Vinnova små och medelstora företag att följa med till Brasilien 16-20 maj.

Syftet är att skapa samarbeten med företag på båda sidor Atlanten. Och det behöver inte kosta mer än egen tid att följa med.

– Vinnova kan lämna bidrag till resa och hotell, säger Ciro Vasquez, programdirektör på Vinnova.

Inbjudan riktar sig till små och medelstora företag som arbetar med teknik som anknyter till flyg. Det kan t ex vara underleverantörer av kompositprodukter, vilket i detta sammanhang kallas multiple use, produkter med många användningsområden varav flyg är ett.

För programmet i Brasilien svarar Vinnovas partner SENAI. Det blir fyra dagar fullmatade med seminarier och nätverkande. Det blir bland annat ett innovationsseminarium i huvudstaden Brasilia och match making-event i den största industristaden Sao Paolo.
Om Brasilien finns på företagets karta, så är det här smörgåsbordet med möjligheter dukas upp.

Fyra områden kommer att beröras. Det är flygteknik, avancerade strukturer för tillverkning av flygplan och motorer, intelligenta och autonoma system ombord samt sensorer, telemetri och andra system för ökad säkerhet.

– I sommar kommer Vinnova och SENAI med en gemensam utlysning för stöd till samarbetsprojekt, berättar Ciro Vasquez.

I ett första steg finns 250 000 kr att söka för att undersöka möjligheterna för ett gränsöverskridande samarbete. Tio projekt kommer att få stöd och i ett senare skede kan ytterligare insatser från Vinnova bli aktuella.

Vinnova räknar med att 5-10 små och medelstora företag följer med på resan. Resebidragen är begränsade till tio så det gäller att anmäla sig snabbt.

Intresseanmälan görs till Anna Rehncrona på 013-33 66 14 eller anna.rehncrona@nulink.se.