Flygande framtid i fokus på ACS:s årskonferens

Bild från årskonferensen 2023

Flyg och rymdbranschen står inför en spännande framtid i Sverige och den 26 april var det dags för Aerospace Cluster Swedens årliga konferens och årsstämma på Flygvapenmuseum i Linköping.
 

På konferensen deltog 23 medlemsföretag och organisationer, som fick ta del av inspirerande företagspitchar, framtidsspaningar från ACS:s partnerföretag och workshops, där de diskuterade hur de genom samverkan kunde öka medlemsnyttan och underlätta för flyg- och rymdbranschen att växa i Sverige.

Företagspitchar och framtidsspaningar från partnerföretag
Efter en lyckad årsstämma och lunch bland flygplanen i museihallen, fick deltagarna ta del av en rad företagspitchar från ACS medlemmar. Därefter presenterade ACS:s partnerföretag Saab, SSC – Swedish Space Corporation och GKN Aerospace sina framtidsspaningar och visade på sina kommande utmaningar och ACS-relaterade behov.

Samtal om samverkan och medlemsnytta
På eftermiddagen hölls workshops där deltagarna diskuterade hur de genom samverkan kunde öka medlemsnyttan och underlätta för flyg- och rymdbranschen att växa i Sverige. Diskussionsämnen inkluderade vilken typ av aktiviteter ACS skulle koordinera, vad medlemsföretagen kunde bidra med och vilken medlemsnytta detta skulle skapa. Deltagarna diskuterade också vilken roll de ville ta i att skapa affärer, tillväxt och kompetenshöjning.

Guidad visning och studiebesök hos medlemsföretag
Dagen avslutades med en guidad visning på Flygvapenmuseum och en trevlig middag på kvällen. Dagen efter hölls uppskattade studiebesök hos två av ACS medlemsföretag, Qinetiq och Element Materials Technology, samt IMA Innovative Materials Arena. Ett tillfälle för deltagarna att få en närmare titt på vad medlemsföretagen arbetar med och vilken roll de spelar inom ACS.

 

Deltagarna uppskattade möjligheten att få träffas och kommentarer i vimlet när dagen gick mot sitt slut var tex ”Bra och kul att äntligen få träffas igen” och ”En mycket lärorik och givande dag som avslutades på ett väldigt trevligt sätt med besök på museet”.

 

Den guidade visningen på var ett uppskattat inslag.

Dagen avrundades med middag med fortsatt möjlighet till mingel och nätverkande.

 

Deltagarna diskuterade hur de genom samverkan kunde öka medlemsnyttan och underlätta för flyg- och rymdbranschen att växa i Sverige

På konferensen deltog 23 medlemsföretag och organisationer, som fick ta del av inspirerande företagspitchar, framtidsspaningar från ACS:s partnerföretag och workshops.