After Work med Internationella Mjärdevi

afterwork– Det passar ypperligt att arrangera en sådan här kväll tillsammans i den internationella miljö som Mjärdevi Science Park erbjuder, säger Anna Rehncrona. Många av klusterföretagen har sin hemvist här och de flesta med kopplingar till utlandet, fortsätter hon.

Kvällen bjöd på smörgåsbord med svenska och östgötska specialiteter, glögg med pepparkaka och en föreläsning med Morgan Holmström som driver företaget Individual Focus. Morgan som bott i ett antal länder pratade kring utmaningar man stöter på som ny i ett annat land och hur man kan tackla dessa. Han lyfte fram vad som är typiskt svenskt och gav en del tips på vad som kan vara bra att känna till när man jobbar i Sverige.

– Vi bjöd speciellt in de brasilianare som nu anlänt till Linköping för att jobba på Saab under en tid, säger Anna. Kul att kunna erbjuda dem en möjlighet att knyta kontakter med medarbetare från andra företag och branscher inom Linköpings näringsliv.

Ett 40-tal personer minglade och pratade under kvällen. Både Anna Rehncrona och Nihal Mohamed, projektledare för Internationella Mjärdevi, tror på att sammanföra människor med olika erfarenheter och perspektiv. – Det är ett sätt att bidra till att både samhället och nya idéer utvecklas, säger de.