Aerospace Almedalen 2 juli: De främsta beslutsfattarna är på plats

Årets upplaga av Aerospace Almedalen torsdag 2 juli i Visby bjuder på ett program utöver det vanliga.

På plats finns en mängd intressanta deltagare inklusive infrastrukturminister och ledningen för tre länders flygvapen.

– Dagen är ett måste för alla som arbetar med flyg och rymd, säger projektledaren Urban Wahlberg.

Aerospace Almedalen är en angelägenhet för hela branschen, men extra viktig för Linköping och dess flygkluster ACS. Det är därför som Linköping driver projektet och det är därför som det hålls på East Sweden Arena som trädgården mitt i Visby heter under politikerveckan.

Dagen inleds av landshövding Elisabeth Nilsson som sedan följs upp av fler intressanta seminarier. Under en timme presenteras ett utvecklat nordiskt försvarssamarbete inom flyget av Sveriges flygvapenchef Micael Bydén samt brigadgeneralerna Jan Ove Rygg, Norge, och Petri Tolla från Finland.

Andra ämnen under dagen är trendspaning om framtidens rymdindustri, Transportstyrelsen strategi för framtidens flyg, branschens planer för framtiden med Saab i spetsen, den svenska flygnäringens möjligheter och utmaningar och så det stora tillväxtområdet obemannade flygande farkoster.

Infrastrukturminister Anna Johansson kommer direkt från regeringssammanträdet, som hålls i Visby, för att lyssna och berätta om regeringens syn på flygets framtid.

Direktflyg från Linköping till Aerospace Almedalen 2 juli avgår 07.30 med ankomst 30 minuter senare. Planen tillbaka lyfter 21.30. Biljetter bokas på almedalsflyget.se.