Projektledare/Klustermotor

Aerospace Cluster Sweden (ACS) omfattar över 50 högteknologiska företag och organisationer med operativ och teknisk kompetens inom flyg- och rymdsektorn. Verksamheten har starka kopplingar till forskning och akademi. Målet för ACS är att öka tillväxten bland klustrets medlemmar, stimulera innovation och internationella samarbeten för att skapa långsiktig och hållbar tillväxt. Verksamheten drivs idag av Nulink- Linköpings näringslivsbolag och ACS styrgrupp, på uppdrag av Linköpings kommun.

Nu söker vi en Projektledare/Klustermotor som kan bidra till att skapa tillväxt och stimulera samverkan genom Aerospace Cluster Sweden.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Leda arbetet med att driva Aerospace Cluster Sweden.
• Företräda ACS gentemot befintliga och presumtiva medlemmar och samarbetspartners.
• Utveckla strategier och underlag för att stärka ACS verksamhet.
• Ansvara för verksamhetens kommunikation och events.
• Utveckla ACS tillsammans med övriga medlemmar i styrgruppen.

Vi tror att du har en akademisk utbildning och erfarenhet av arbete inom flygindustrin med stor förståelse för branschen och dess aktörer. Du har erfarenhet som chef eller ledare och har ett strategiskt helhetstänkande där du balanserar mål och medel. Du har även erfarenhet av att driva utvecklingsarbete i samverkan med andra och är van att arbeta med marknadsföring och strategisk kommunikation. Då tjänsten omfattar internationella relationer ska du obehindrat kunna kommunicera på engelska.

Som person är du affärsdriven, kreativ och har ett stort intresse för flyg- och rymdindustrin. Du ska självständigt kunna driva processer med fokus på möjligheter och förbättringar för inblandade parter. Du behöver vara utåtriktad och social för att bygga relationer, nätverk och samarbeten med verksamhetens olika målgrupper.

Du kommer rapportera direkt till Näringslivschefen i Linköpings kommun.

Sista ansökningsdag 2015-03-18

Ansök på www.linkoping.se/arbete

Vid frågor, kontakta Yvonne Rosmark, VD Nulink & Näringslivschef, Linköpings kommun yvonne.rosmark@nulink.se eller Karolina Thorsson, HR konsult, Linköpings kommun, karolina.thorsson@linkoping.se 013-206925.